Postovani roditelji!
Pocinje upis u program Sportske Skole Junak.
Dobro dosli!

JESENSKI TERMIN 2023

Prvi trening - ponedeljak 18.9. 2023.
Vrijeme:18:00-19:30h
Jesenski blok - 18.9. - 11.12. (11 treninga)

Septembar : 18-25
October: 16-23-30
November: 6-13-20-27
December: 4-11

Mjesto: Bloordale United Church (Crkvena sala)
4258 Bloor St W, Etobicoke, ON M9C 1Z7
Uzrast: 6-12 godina
Vrijeme: 18.00-19.30
Cjena programa: 340$
Uplate: Na treningu gotovinom $340.00 ili e - transfer: sportskaskolajunak@gmail.com $340.00 + HST = $384.00
* Ako se na vasu preporuku upise novi clan skole koji nike do sada pohadjao Junakov program , dobivate popust od 40.00$.
Registracija Molim da registraciju izvrsite sto pre radi boljeg planiranja.

Oprema

Bjela majica, sorc ili trenerica, sportska obuca. Voda (sportska boca za vodu)

Nekoliko informacija o konceptu i programu:

Sportska skola Junak radi od 2001 godine i spada u univerzalne sportske skole.
Cilj nam je :
- Razvoj psiho-motorickih sposobnosti polaznika, sticanje sportskih vjestina, znanja i navika kao priprema za rekreativni ili takmicarski sport.
- Ocuvanje tradicije, moralnih vrijednosti i jezika kroz sportske i drustvene aktivnosti.
* Sva instruktaza je na Srpskom jeziku.

Program:

- Osnove lementima igara sa loptom (rukom i nogom) Primjena naucenog u igri (kosarka , fudbal, smetlar, cukbal, granicar...)
- Elementi borenja - Karate - Kik boks - Samobrana
- Elementi Tenisa - Elementi Atletike
- Razvoj motorickih sposobnosti (Snaga - Koordinacija - Brzina - Fleksibilnost - Ravnoteza...)
- Fitnes

Molim vas da nas obavijestite o vasoj namjeri ucesca u programu "Sportskoj skoli Junak" radi boljeg planiranja.
Molim da prosljedite ovu obavijest prijateljima i komsijama ako mislite da zavredjujemo.
Informacije:
sportskaskolajunak@gmail.com

Hvala i radujemo se skorom druzenju!:Plaketa i priznanje sefa policije i clana parlamenta
Sarcevic Zlatku

Police Chief Armand La Barge and Inspector Les Young presented Sarac with a police citation and plaque, honouring him for his courage during the recent incident at the school.

Sarac na dodjeli priznanja

…I sreca i tuga su ljepse kad se podjele sa prijateljima…

Desavanja koja su predhodili ovom priznanju djelio sam samo sa svojom porodicom iz vise razloga. U svjetlu sportskog, profesionalnog i licnog zivotnog iskustva (kao i mnogih od Vas) mislim da ovaj dogadaj ne zavreduje toliko paznje posebno u kontekstu onih nasih Balkanskih prostora. Profesionalno obavljati svoj posao nije heroizam. Odbijao sam kontakte sa svim kanadskim medijima.

Kako  “SPORTSKA SKOLA JUNAK” osim osnova sportskog obrazovanja ima za zadatak da obrazuje karakter i pozitivne modele ponasanja odlucio sam se za ovaj korak u nadi da ce MOJI JUNACI prepoznati poruku koju pokusavam da im prenesem kroz treninge, igre i druzenja. Znam da je ovo poruka koja tradicijom dolazi iz Vasih domova i koju smo mi nasljedili od svojih roditelja i pradjedova. Vrlo je nezahvalno govoriti o sebi i iskreno se nadam da ce te ovo tako i shvatiti!

Kliknite OVDJE za priznanja i nekoliko osvrta iz medija koji predhode dodjeli ovog priznanja.

 

Junakov Facebook i YouTube

Mada vecinu elektronskih mreza ne smatram socijalnim vec asocijalnim medijima u cilju brzeg prenosa informacija i video zapisa posjetite Junakov Facebook: www.facebook.com/SportskaSkolaJunak. Takodjer pogledajte i nas novi YouTube kanal Sportska skola Junak.Ponosna i radosna vijest za sve Junake i prijatelje

Nas Ozren je na Svijetskom Judo kupu za kadete i juniore "Circuito Mundial de Judo Cadetes y Juniors – Puerto Rico – 2014" odrzanom od 25-26.1.2014. osvojio bronzanu medalju!!!
Ponosni smo na njegov veliki uspjeh kao roditelji, ali i na cinjenicu da je Ozren izdanak Junakove skole koja je sigurno baza njegovog uspjeha.

Svjetki Kup Judo 2014

Moram da napomenem da je mnogo nasih Junaka uspjesno u sportovima na rekreativnom ili takmicarskom nivou: Odbojka, vaterpolo, skijanje, tae-kwon-do. Imamo ih nekoliko koji se takmice u razlicitim sportskim ligama i CDN kadetskog vaterpolo reprezentativca Kotarac Pavla. Na sve smo vrlo ponosni i zelimo da vjerujemo da je njihov uspjeh bar djelom iniciran programom "Univerzalne sportske skole – Junak". Bravo Junaci!!!Gimnastika

Gimnastika je deo redovnog programa Univerzalne sportske skole Junak.
Svakog petka u prvom tromesecju Junaci odlaze na dodatni gimnasticki trening. Gimnasticki klub "Spartan" je nas domacin. U novoj i odlicno opremljenoj dvorani, Junaci provode dva sata u gimnastickom programu koji obuhvata sve elemente sportske gimanstike i trampoline. Nekoliko iskusnih gimnastickih trenera su posebno izabrani za rad sa Junacima. Sonja i ja smo, naravno, sa Junacima na strunjaci i nadgledamo i pomazemo u izvodenju ovog izvanrednog programa.
Gimnastika, kao motoricki jednan od najvrednijih sportova, nije slucajno odabrana. Razvoj koordinacije, snage, fleksibilnosti, snalazenja u prostoru, samopouzdanja i discipline samo su dio onoga sto gimnastika nudi svakom od polaznika. Na ovaj nacin pruzili smo Junacima jos jednu prliku da pronadu i razviju svoj individualni maksimum.Tenis

Nakon pozitivnog iskustva od prosle godine, tenis program koji provodi instructor kanadske teniske asocijacije, postaje obavezan za obe grupe u trecem tromesecju. Program ce biti prilagodjen Junakovim ocekivanjima i standardima.Okupljanje "starih" Junaka

Davno je utihao njihov smijeh sa mojih treninga. Neka druga stopala tabanjaju u borbi za loptu, druga zabrinuta lica pokusavaju da razbistre tehniku sutiranja ili skoka u dalj. Svlaciona je puna drugih prica i nestasluka. Trofej najboljeg nose kuci neki drugi Junaci. Ipak, ima mjesto iz kojeg nikad nisu otisli - svi su oni na svoj nacin, ostali u meni.

Okupili smo se zimus nakon sto su stasali za druge trenere i izazove. Bilo mi je neizmjerno drago da vidim svoje "stare" Junake zajedno, na jednom mjestu. Bila je to prilika da se, kao nekad, aktivno druzimo uz rekreativno kuglanje i takmicarski smijeh. Bila je to prilika da se i oni sretnu mimo "Fejsbukova" i ostalih elektronskih cudovista koje niti hocu niti mogu da prihvatim. Onako kako valja, u duhu nase tradicije uz "sok i meze", pohvatali smo medusobna desavanja i odlucili da se ponovo okupimo. Bit ce to prilika i za one koji ovaj puta nisu mogli doci.
Drago mi je sto je vecina mojih Junaka i dalje aktivna u sportu, ali ono sto je jos vaznije da svi ostanu Junaci u zivotu. U to ne sumljam!Veranje

Vrijeme nas je posluzilo. Preko cetrdesetak Junaka i roditelja hrabro se uzveralo na njisuce mostove, konope, mreze i prepreke.
Lijepo je bilo vidjeti paznji ucesnika pri obuci i upornost, odvaznost, domisljanje i razmisljanje pri resavanju problema visoko u krosnjama drveca. Lijepo je bilo vidjeti umorne, oznojene, ali zadovoljne roditelje koji su podjelili znoj sa svojim Junacima.
Cestitka svima koji su ispoljili ne samo motoricko znanje vec i zasigurno, psihicki napor i odvaznost u savladavanju visecih prepreka. Jos jedna slicica za nas album uspomena.Jahanje

Dan nije obecavao mnogo, ali nasa uporost se isplatila. Proveli smo ugodne trenutke u jahanju, prirodi i druzenju. Proucavali smo biljke i raslinje, pricali o tradiciji nasih predaka, ucili kako upaliti vatru i uzivali u igri i razgovoru. Pocastili jedni druge hranom i zajednistvom… Uz sve to zaobisla nas je i kisa.
Za dvije sedmice – veranje i visece prepreke visoko u krosnjama drveca…
Hvala svima koji su bili sa nama!Ozrenova prica

Ovo je Ozrenova prica koja ostaje zauvijek u zivotnom albumu uspomena. Zelim da je podelim sa Vama iz dva razloga: prvo, sto sam kao i Ozren, neizmjerno ponosan i ganut i drugo, jer prica nosi poruku svima koji vrijedno treniraju i rade. Pa da pocnem...
Zimus je u Kanadu dosao Tori Tomo poznati japanski judista 6. Dan. Jedini pobjednik Kodokana 7 puta, prvak Japana, nosioc mnogih medunarodnih medalja, uspjesan takmicar i trener.
Odrzao covjek kliniku za judiste mladje od 16 god i potom za seniore. Treningu za mladje judiste prisustvovao je i Ozren iskoristivsi rijetku priliku da nauci nesto od takovog izvanrednog trenera i takmicara. Vratio se sa treninga i ja ga pitam kako je bilo ..kaze 10-ak klinaca, a on je bio medu najstarijim po pojasu. Zamislite blamaze i sramote. Nemoguce da nikoga ne interesuje sta ovaj renomirani borac moze da ponudi?!!? Rekoh - da li je nesto vise radio sa tobom obzirom da znam da je Ozren dobar judista, a nije bilo mnostvo polaznika. Kaze - nije, radio je i sa mnom, ali i ostalima.
Tu je na obe klinike bio i jedan od Ozrenovih trenera i pozvali su Torija u Ozrenov "Full Circle Judo Club" gde Ozren trenira, da dode na sljedeci trening. Tori se rado odazvao pozivu. Bilo je dosta klinaca na juniorskom, a potom odlican odaziv i na seniorskom treningu. Bili smo i ja i Ozren i ostali smo na oba treninga. Tori ima cistu efikasnui verziranu demonstraciju i tehniku. Bio sam zadovoljan sto sam ga mogao vidjeti kako radi i predaje svoje znanje. Gledao sam sa znatizeljom i iscekivanjem da li posvecuje Ozrenu vise paznje pri obilasku. To se nije moglo primjetiti. Kao i vecina Japanaca korektan i bez emocija.

Ozren Sarcevic i Tori Tomo

Kraj treninga... presvlacimo se, dojo se prazni, ja sam vec pored tatamija, a Ozren krece prema izlazu. Odjednom Tori mase prema Ozrenu i kroz prevodioca trazi da se vrati. Ozren prilazi...
Tori kaze:
Poklonit cu ti svoj kimono.
Porasti snazan da mozes da ga nosis.
Sa tobom ce uvjek biti deo moje snage.
Kad budes nosio ovaj kimono u borbi ja cu uvjek znati da si to ti.
Ode u svlacionu, slozi kimono i preda ga Ozrenu!!! Svi su ostali zbunjeni. Ozren zapanjen, ja zabezeknut i ganut. Obojica se zahvalimo na casti. On me zamoli da napravim fotos njega i Ozrena, njegovom kamerom i kaze -prijatelji... pokazujuci na Ozrena.
Moguce je da to vise znaci nama no njemu, ali ostavio nas je obojicu zatecene i ponosne. Vidio sam na licu Ozrenovu iskrenu reakciju.
Rekoh Ozrenu:
Imao sam prilike da treniram sa nekoliko japanskih trenera, ali toliku cast nisam vidio ni dozivio.
Ovo ti je cast i obaveza prema samom sebi.
Ovo je dokaz da napor, rad, odricanje i borba vrijede i donose plod kad se najmanje nadas.
Ovo je dokaz da ima medalja koje se ne dodjeljuju na postolju pred hiljadama ljudi, ali vrede vise od toga.
Ovo je lijepa prica koju imas do kraja zivota.
Ovo je Ozrenova prica, ali vrijedi za svakog od mojih Junaka koji vredno, tesko i predano trenira.
Htio sam da sve ovo podelim sa Vama.

 

   
O Junaku | Program | Instruktori | Desavanja | Svastara | Skola skijanja | Kamp | Kontakt
     
   
©2003. All rights reserved
Web Design by
DT Creative Studio