Sarcevic Zlatko

Diplomirao na Fakultetu za fizicku kulturu u Zagrebu na katedri za borilacke sportove.
Karateom se poceo baviti 1972 god, a 1979 postaje majstor 1 DAN u Kyokushinkai karateu. Ovaj borbeni i kontaktni karate izucava pod kontrolom prvog trenera Vasinka B. i holandskog trenera sensia Geri Van Groningena. U sportskim kampovima u Holandiji imao je priliku uciti od tadasnjih Svetskih prvaka sihana Sata i Azume.
Kao jugoslovenski reprezentativac u kick-boksu 1980 godine osvaja 7 mjesto na Prvenstvu Evrope u Londonu (WAKO).
Takmici se i kao judo borac u tadasnjoj Hrvatskoj republickoj ligi.
Kao trener radi sa svim uzrasnim kategorijama.Osniva Pionirsku skolu borenja, a njegovi pioniri Rvackog kluba "Sisak" u kome jedno vrijeme radi kao trener najmlade selekcije, osvajaju 5 zaltnih medalja na Pionirskom prvenstvu Jugoslavije. Bio je trener dvojce boraca u kick-boksu, polusrednjasa Stefanovic D. i teskasa Malovic D. koji osvaja 3 mjesto na Svjetskom prvenstvu u kick-boksu 1990 god. u Veneciji (WAKO).
Prof.Sarcevic je takode i ucitelj skijanja i plivanja, a posljednjih10-tak godina radi u jednoj od privatnih skola u Torontu.

 

Sarcevic Sonja

Sonja je profesor fizicke kulture sa specijalizacijom iz kineziterapije. Porjeklom iz sportske familije, rano se pocela baviti sportom. Opredjelivsi se za odbojku, prosla je u OK Metalac iz Siska, sve selekcije od pionirske do seniorske.
Iako, po specijalnosti, kineziolog jedno je vreme provela radeci kao predavac u skolama i voditelj rekreacije.
Dugogodisnji je ucitelj skijanja sa Jugoslavenskom i Kanadskom licencom. Usavrsivsi metodu CME - MEDEK terapije, Sonja radi u svojoj klinici Helping Hands Therapy Place gde pomaze djeci sa neuroloskim problemima i problemima u fizickom razvoju.

 

Zeljko Bojic

Dilpomirao na Fakultetu za Fizicku Kulturu u Sarajevu 1988.
Postdiplomske studije zavrsio te magistrirao na Fakultetu za Fizicku Kulturu u Beogradu 1996.
Instruktor plivanja na Vojnoj Akademiji u Rajlovcu, BiH, 1989-1990.
Predavac na Fakultetu za Fizicku Kulturu u Sarajevu, BiH, predmet Teorija i Metodika Fudbala.
Zadnjih 10 godina radi kao predavac u osnovnoj skoli u Torontu.
Igrao u omladinskoj fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine i prvom timu Zeljeznicara.
Trenirao pionire Zeljeznicara iz Sarajeva, Univerzitetsku reprezentaciju BiH, FC High Park-a iz Toronta, prvi tim Srpskih Belih Orlova, trenirao u Fudbalskoj Akademiji “Vogelsinger” u USA, 2002-2008.
Nosilac stipendije fonda “Hasan Kikic” - Student sa najvecom prosjecnom ocjenom Dobitnik Zlatne Znacke Sarajevskog Univerziteta – Student Generacije.

 

   
O Junaku | Program | Instruktori | Desavanja | Svastara | Skola skijanja | Kamp | Kontakt
     
   
©2003. All rights reserved
Web Design by
DT Creative Studio